Két halastó található Libickozmán

Két halastó található Libickozmán

Két halastó található Libickozmán a falu határában. Festői környezetben az erdő mentén héthektárnyi területet foglalnak el. A falu központjától alig pár kilométerre egy rövidke földúton közelíthetőek meg. Egy betelepülő, Kelevéz László volt az aki megvalósította pusztán azért, mert bele szeretett a falu csendjébe és nyugalmába.Tetteit a falu iránti szeretete vezérelte. A tavak mélysége körülbelül 1,5 méter és busa, ponty, amúr, keszeg fogható belőlük.

Fürdeni nem szabad, de számos más programot kínál azoknak akik idelátogatnak. A napijegyes horgászat mellett a környező erdőkben kirándulási lehetőséget nyújt. Vagy ha éppen csak sétálni szeretnének körülötte vagy megpihenni a partján arra is van lehetőség. Akár családok is kellemesen eltölthetnek itt néhány órát.

A háromházai vendégfogadó, amely pár kilométeres földúton elérhető, szálláslehetőséget is biztosít, így akár több napos kirándulás célpontja is lehet a kis somogyi település. A tavak a falu lakosságától gondos munkát kívánnak, de ezt az itt élők örömmel teszik, hogy mások is örömüket leljék bennük.